Wednesday, 30 November 2011

Zahiril Adzim & Syera Aiyob :)

tahniah, congret. korang memang sweet <3

aku suka ni


dan ni


dan ni


dan ni


dan ni jugak, suka :)


sumber, ohbulan dan jangguttouch :)





Thursday, 24 November 2011

aksi si cilik

seminggu sebelum, rancang nak dating dengan adik aku yang tersayang, berdua lebih baik. nak bawa dia main boling, tengok wayang, jalan-jalan, pusing-pusing, makan-makan. macam orang yang berdating la kan, hee rindu kekasih hati :)

tapi kesudahan nya kena angkut adik2 sepupu sekali, total 4 orang. semua orang tengok pelik, orang yang comel macam aku bawa anak ramai-ramai *perasan, blushing :P





terbaik dari ladang, hehe

video
ella, standing in the eyes of the world.

video

wali band - baik-baik sayang

lagu pelengkap hidupku di lupakan sementara
 untuk memberi laluan kepada video si cilik ni.
have a good day :)
love, farah <3

Tuesday, 22 November 2011

#4 relationship

2211-2202 = 9

ini kisah semalam dan semalam semalam.

tuhan nak tunjuk yang aku mungkir janji, tup! amik kau. daripada tak tahu jadi tahu, daripada rahsia terus jadi perkara untuk dikongsi dan dibincangkan bersama. actually bukan rahsia, macam yang saya cakap sayang, terpaksa. kena marahhhhh, sedih. 

kalau aku salah, aku mohon maaf. kalau berdosa dengan manusia kena minta ampun dengan manusia.

no matter what, promise is still promise. there is always second chance. third time and continuously? lu piker la sendiri. sebab tu la kena marah, padan muka aku. aku tau tapi tak tau kenapa buat jugak. cari pasal cari nahas? entah laa sayang.

tak kisah la janji tak di tepati, hajat tak di laksanakan. saya sayang awak selagi saya mampu.

tak kisah la berapa orang pun saya bagi, awak paling penting.

tak kisah la berapa banyak kali pun kita gaduh, awak dan saya masih bersayang sayang jugak.

kisah hari ini

saya nak awak jadi macam lagu kat blog saya, pelengkap hidupku.

*post agak geli-geli, jiwang. haha tapi this is between us. you, you and you. awak la sape lagi! just read it and leave a comment. kalau tak nak, baca, klik nuff yang dah naik 75sen ni and go, hee thanks.

i love you :)


Monday, 21 November 2011

harimau malaya vs garuda


yuhuuu,
tak sabar nak bertapa malam ni depan TV. 
mesti ramai ikot jejak langkah yang sama.
betul tak? betul tak?
penuh debaran.

best of luck to Harimau Malaya <3




ni antara gambar yang aku jumpa kat mukabuku.
interesting right? kreatif and inovatif betul.
just sharing :)

Sunday, 20 November 2011

BN Youth Job Fair

semalam saya pergi sini


sini


sini


dan sini


karnival kerjaya yang berlangsung selama 3 hari di PWTC telah menarik ramai pengunjung terutama yang tengah cari pekerjaan. seriously memang ramai gila graduan graduan negara berkumpul kat sini. aku salah sorang daripada mereka.

gambar amik dari BN Youth Job Fair punya facebook. takde masa laaa teman nak amik gambo kat tengah tengah keramaian orang ni woooiii, hehe sumber express, save gambar, copy and paste. siap, cepat dan mudah kan kerja aku :)

bawak resume siap siap, soft copy, hard copy, isi borang yang ada mana tau luck milik semua. usaha tangga kejayaan kan orang cakap. buat apa yang mampu.

banyak sangat agensi dan syarikat yang join event ni. banyak jugak perkerjaan yang dorang offer. tinggal pilih yang mana sesuai.

ok, full stop. bai2 semua :)

Saturday, 19 November 2011

family madness


i love everybody. 
some i love to be around, 
some i love to avoid 
and others i would love to punch in the face.
 the truth is, i love my family very much.

to fyda deon, good luck in JENGKA. rasa la kenikmatan duduk hostel :) 

happy birthday to edora deon, 20. to sahira also, 9 :)

Thursday, 10 November 2011

Lirik Lagu Eren feat. Romi Pelengkap Hidupku

ehem ehem, ada something new kat belog ni. tiba-tiba jatuh cinta dengan lagu ni, haha lagu ni best yawn. jom layan, weee~

aku bagai laut tak bertepi dan tak berkarang
aku bagai bintang yang tak ditemani malam
melihat dirimu ada senyum canda dan tawa
yang membuat aku tak ingin pergi darimu


* teringat janji lamamu kepadaku
teringat aku teringat
teringat saat kau masih ada di sini
temani ku sepanjang hari


reff:
bila kau pergi jauh ingatlah aku
bila ku di sampingmu peluk tubuhku
bila kau rindu aku panggil namaku
ku datang menemuimu
peluk erat jasadku jangan lepaskan
tetaplah kau di sini arungi malam
karna hanya dirimu belahan jiwa
pelengkap ku di dunia

ulang *
ulang reff [2x]

tahniah kak raihana.







diculik dirogol dan diseksa sampai mati


  • Pada 25 November 1988, ketika beliau baru sahaja berusia 16 tahun, beliau telah diculik oleh 4 orang lelaki. Mereka membawanya dan kemudian mengurungnya di kediaman keluarga Kamisaku, iaitu salah seorang penculik beliau. Rumah tersebut terletak di Ayase, di daerah Adachi, Tokyo. Mereka memperkenalkan Junko sebagai seorang teman wanita kepada salah seorang daripada mereka.
  • Untuk menutup perbuatan mereka, salah seorang daripada penjenayah tersebut menyuruh Junko menghubungi ibubapanya dan memberitahu bahawa beliau telah lari dari rumah dan sedang berada dengan temannya dan ‘tidak dalam bahaya’
  • Sepanjang dikurung, Junko pernah beberapa kali cuba melarikan diri, tetapi tidak berjaya dan akan diseksa dengan lebih dahsyat setelah ditangkap. Beliau juga banyak kali merayu kepada ibubapa Kamisaku iaitu tuan rumah tempat beliau dikurung untuk membantu beliau, tetapi mereka takut diapa-apakan oleh penculiknya. Tambahan pula, salah seorang daripada penculik beliau merupakan pemimpin rendah yakuza, dan memberi amaran akan menyuruh kenalannya membunuh sesiapa yang cuba masuk campur.

Seksaan-seksaan yang Junko deritai:

HARI PERTAMA:
Diculik. Dirogol (lebih daripada 400 kali) Kebuluran dan kekurangan nutrisi Makan lipas  untuk makanan dan minum air kencing sendiri Dipaksa onani. Dipaksa berbogel di hadapan  penculiknya. Dicucuh dengan pemetik api Dubur dan kemaluannya dimasukkan objek asing

HARI SEBELAS:
Dipukul berulang-ulang kali. Mukanya dihadapkan ke lantai konkrit dan penculiknya  melompat di atas kepalanya.Tangan diikat ke syiling dan badannya dijadikan punching bag.  Hidungnya dipenuhi darah yang banyak sehingga hanya dapat bernafas melalui mulut. Alat  pengangkat berat dijatuhkan ke atas perutnya. Muntah ketika cuba minum air (perutnya  tidak dapat menerima air). Cuba melarikan diri dan dicucuh rokok di lengannya. Dituang  cecair mudah terbakar di atas kakinya, kemudian dibakar (barangkali untuk mengelakkan  dia melarikan diri). Botol dimasukkan ke dalam duburnya, mengakibatkan kecederaan

HARI 20:
Tidak dapat berjalan dengan betul kerana luka terbakar yang teruk di kaki Dipukul dengan  buluh Duburnya dimasukkan mercun dan kemudian dinyalakan Tangan dihempap dengan  objek berat dan kukunya dipecahkan Dipukul dengan kayu golf Rokok dicucuh ke dalam  kemaluan Dipukul dengan batang besi berulang kali. Dipaksa tidur di balkoni dalam cuaca  musim sejuk Batang besi pemanggang untuk memanggang ayam dimasukkan ke dalam  kemaluan dan dubur mengakibatkan pendarahan

HARI 30:
Lilin panas dititiskan ke muka. Kelopak mata dibakar dengan pemetik api. Dicucuk jarum di  bahagian dada. Puting buah dada kiri di potong dan dihancurkan dengan playar. Mentol  lampu yang panas dimasukkan ke dalam kemaluan. Pendarahan yang teruk di kemaluan  akibat dimasukkan gunting. Tidak boleh membuang air kecil dengan baik. Kecederaan yang  teruk sehingga mengambil masa satu jam untuk turun dan pergi ke tandas. Gegendang  telinga mengalami kerosakan yang teruk. Saiz otak mengecut

HARI 40:
Merayu penyeksanya “membunuhnya dan membiarkan semuanya berakhir” I JANUARI  1989: Menyambut tahun baru bersendirian. Badannya sudah hilang rupa dan fungsi asal.  Tidak dapat bergerak daripada lantai.

HARI 44 (HARI KEMATIAN):
Penculiknya memukul tubuhnya dengan batang besi angkat berat, menggunakan alasan  kalah bermain mahjong untuk berbuat demikian. Junko berdarah dengan sangat teruk di  mulut dan hidungnya. Mereka membakar muka dan matanya dengan lilin. Cecair pemetik  api disimbah ke kaki, tangan, muka dan perut, kemudian api dinyalakan. Seksaan terakhir  Junko ini mengambil masa lebih dua jam. Tidak lama kemudian, Junko meninggal dunia  dalam kesakitan. So that’s all peeps. Menurut sumber, lebih 100 orang mengetahui keadaan  Junko di rumah tersebut, tetapi tidak dapat dipastikan mereka turut merogol atau menderanya  atau cuma melawat rumah tersebut. Walau bagaimanapun, tiada siapa di  antara 100 orang tersebut cuba menghubungi pihak polis.

Penjenayah tersebut tidak dikenakan tindakan yang berat. Mereka juga cuma didakwa atas ‘mencederakan anggota badan sehingga membawa kematian’ dan bukannya ‘pembunuhan’.  Keluarga Junko cuba membawa kes tersebut semula ke mahkamah, tetapi gagal kerana  penemuan bukti iaitu air mani dan bulu kemaluan yang tidak menepati DNA penjenayah.  Pendapat saya, bukti tu boleh ditukar. Sebab salah seorang daripada penjenayah tersebut  ialah ahli yakuza, yang mempunyai cara untuk memastikan mereka tidak akan dikenakan  hukuman yang berat. Mereka hanya dikenakan hukuman maksimum penjara 4, 6 dan 8  tahun masing-masing, dan penjara 20 tahun kepada ketua penjenayah tersebut. Keadilan  tidak tertegak untuk Junko. Penjenayahnya masih bebas hingga kini (tidak dapat dipastikan  penjenayahnya terbunuh atau terselamat sewaktu tsunami melanda). Ini ialah peringatan  kepada semua untuk melindungi anak-anak, adik beradik daripada menjadi mangsa  kejadian seperti ini. Semoga Allah melindungi kita semua.


*just sharing dari belog cikabusifir.

Sunday, 6 November 2011

selamat hari raya aidiladha.

assalamualaikum uolsss~

salam aidiladha diucapkan.

btw, tahniah pada kak raihana atas perkahwinan yang best semalam. grand uuu, happening sampai pening2 semua. sangat sibuk menghulurkan bantuan dan jugak menyibukkan diri walaupun tak sibuk sangat. huh. pelamin lawa, khemah lawa, cuaca pun lawa, pengantin? confirm la lawa. tema : MERAH. garang wokk!

picture will upload later, biasa laa. kami the pari-pari kan kaki kamera :) beratus ratus ratus ada, haha

memang plan dari awal raya korban nak sambut kat muar, johor. rasa nya ini pertama kali kot. seronok tengok mama, angah kejut anak2 bangun pagi2 ajak pergi sembahyang raya. lain la perasaan walaupun aku tak dapat nak join. atok, anak, cucu semua pergi, sumbat2 naik kereta 3 biji. so sweet!

tapi raya duduk rumah je, muahh haha. habis kan masa dengan keluarga. lembu pun tak dapat tengok aku.

tapi ada beberapa perkara yang spoil kan mood. hmmm

Tuesday, 1 November 2011

Sophea Issabella anak angkasawan negara.

 

comel kan? comel kan Sophea Issabella.

sebenarnya tadi tengah blogwalking, baca blogger femes ni punya blog, ohbulan. sape tak kenal kan. tergoda tengok gambar baby yang comel, geram. so, i kidnap gambar Sophea Issabella for sharing. takpe kan :)

sweet gila second picture, i love it. suka tengok orang bahagia <3