Sunday, 12 June 2011

event retro & vintage VS bola (kelantan dgn terengganu)

hye2 malaysia.

sumpah bukit jalil semalam scary gilaa. penuh dengan manusia berbaju merah and putuh hitam yang gila bola. ok step by step yeah.

semalam last minit plan nak pergi event vintage tu. my sister semangat gilaa nak pegi. naik train sampai bukit jalill. btw, tau hari yang sama ada bola, kelantan VS terengganu. tapi takde la sampai macam ni gaya nyer. sebab game start malam tapi tengahari dah penuh. event vintage tu tenggelam ok! bayangkan, dekat train je dah sesak dengan manusia. fuhh, semangat la kan nak tunggu lama lama. buat muka kesian kat abang polis then dia bagi lalu kat lorong lain. memang sesak nafas. kena kacau tak payah nak cakap la kan. setiap saat kena, macam sakai pun ada aku tengok dorang ni.

masa nak tukar train nak pegi bukit jalil tu lagi scaryy, dorang ni tak reti sabar ke apa tah. manusia baju merah ngan putih takde sivik agak nyer. tolak tolak nak masok train, tau la semangat tapi rileks la broo. tak lari la stadium tu. lama gak la aku ngan najwa tunggu untuk next train. tapi manusia baju merah ngan putih tak penah kurang. tabik spring la tengok korang semangat sokong team negeri sendiri.

apa jadi kat event RETRO & VINTAGE?
ni mai nak habaq sikit, lorat mana ni? haha semalam turun train je dah sesat. mana tah location event ni. depan MSN kata nyer. tapi kat mana? belok kiri ke kanan? atas ke bawah? situ ke sana? jauh gilaa. rasa korang salah pilih tempat dan masa kot, hmm

ada borak dengan girls kat satu booth tu
girl    : senang tak nak datang sini?
aku   : *gelak dulu
          memang susah la kan, naik train plus ramai gila orang. kenapa buat kat sini?
girl    : last minit tukar location laa.
aku   : hmm ok.
girl    : kena kacau tak?
aku   : *gelak lagi
          of kos la kenaaa. scaryy ohh.



kalau takde MANN dengan kawan dia mesti ktorang sesat. jalan punya jalan jumpa juga. ingat nak balik tension punya pasal tapi last last jumpa gak booth yang dicari. alang alang dah sampai rasa cam rugi tak beli apa apa. dapat satu outfit yang colourfull then gerak balik.

malam tu tiba tiba semangat nak tengok bola kelantan VS terengganu. tahniah terengganu menang dengan kelantan saat saat akhir. memang rezeki korang la kan. 

*ingat gua tak reti tangok bola ke? haha

5 comments:

  1. tahniah ganu hek3
    (tp cik scya sokong klantan)

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. scya
    ok la tu drpd cik ni tak sokong pape, hehe tgk je pun :)

    ReplyDelete